32/8

Professionele (geluids)versterking voor vrijwilligersorganisaties

Concreet

32/8 is opgericht door van Jan Van Branteghem 7 jaar geleden. Ondertussen is de organisatie zo gegroeid dat er een berg mensen in het Leuvense mee op de kar sprongen (aan vrijwilligers geen gebrek). Daarnaast zijn Wouter en Tim mee dragende krachten geworden. Zie 'wie'. 

Het systeem is heel simpel:

  1. de organisatie voorziet één of enkele medewerker(s) die gedurende de hele periode samen met Jan of iemand anders van 32/8 een team vormen.
  2. 32/8 komt toe en start samen met hen/jullie aan de opbouw van de installatie.
  3. Tussendoor worden kleine vormingsmomentjes van enkele theoretische minuten voorzien aangepast aan het niveau van de helpende handen: zo leert iedereen iets bij. Belangrijkste principe: al doende leren! En ook wel: echt iedereen kan dit. (Je hoeft dus helemaal geen technische knobbel te zijn/hebben.)
  4. Het team doet alles samen: opbouw installatie, podiumwissels, aansluiten, soundchecken, ... De grote PA-tafel wordt wel door 32/8 bediend, maar ook hier is er ruimte voor de leergierige medewerker. Afhankelijk van het soort project laat 32/8 graag zoveel mogelijk over aan de mensen ter plekke (bvb het licht bedienen, monitormix, soundcheck, ...)
  5. Na het 'optreden' breken we alles samen af en laden we in, ...

Voor kleinere projecten leent 32/8 ook materiaal uit, op voorwaarde dat ze bediend wordt door mensen die gekend/opgeleid zijn door 32/8. Tot slot: Jan geeft ook vorming op maat ivm geluidstechnieken. Ook hier het zelfde principe: ervaringsgericht! Dus al doende leren...